Weine håller koll på kontrollerna

Hög höjd är inget problem när man har en bakgrund från ett akrobatisk cirkusliv. Låt oss presentera Weine Pernersten, instruktör med flera ansvarsområden på C2 Vertical Safety.

Har du varit i kontakt med C2 Vertical Safety för att få din personliga skyddsutrustning kontrollerad har du troligen varit i kontakt med Weine. Weine är ansvarig för PPE (personlig skyddsutrustning) på C2, vilket i praktiken innebär att se till att både vår egen och våra kunders personliga skyddsutrustning alltid är kontrollerad enligt det regelverk som finns.
2013 startade Weine sin karriär som instruktör hos oss på C2. Innan dess var han egenföretagare och projektledare inom underhållningsbranschen, främst riktat mot cirkus och varieté. Weines pragmatiska förhållningssätt och goda organisationsförmåga tog vi på C2 tillvara på och idag är det Weine som håller koll på det mesta när det gäller C2´s träningsanläggning i Uppsala.

Periodisk kontroll på plats

Företag väljer ofta att skicka iväg sin PPE-utrustning för den periodiska kontrollen. Till C2 kommer både mindre paket och hela pallar med utrustning som ska kontrolleras och registreras. Det finns också företag och organisationer som inte har möjlighet att lämna ifrån sig sin skyddsutrustning, till exempel Räddningstjänsten. Då gör vi istället besök hos kunden, och oftast är det Weine som inspekterar på plats. Behöver du också ett särskilt upplägg för kontroll av PPE-utrustning hittar vi en passande lösning för er.

FEM TIPS från Weine för att få koll på kontrollen

  • Gör en tydlig markering i din egen kalender när det är dags för kontroll av din PPE-utrustning.
  • Gör en märkning på dina produkter som påminner dig om när det är dags för kontroll. Observera att du måste följa produktens manual om vart denna får fästas!
  • För mindre företag lönar det sig att låta någon annan ta hand om kontrollen. Passa på att skicka in PPE-utrustningen när du åker på semester, så har du den tillbaka när du är på plast igen.
  • Stora företag bör utse en person som är ansvarig för att kontrollerna sker. Antingen genom att sköta kontrollen på egen hand (se aktuell kurs här), eller låta någon extern part ta hand om dem.
  • Använd ett onlineverktyg speciellt framtaget för denna typ av dokumentation, vi rekommenderar Papertrail. Du får bland annat aviseringar när det är dags för kontroll och du riskerar inte att tappa bort eller förlora information om en dator går sönder eller en anställd slutar.

Här kan du läsa mer om Fallskyddsutrustning och hur vi arbetar med det.