Hem / Tjänster & C2 360° / Periodisk kontroll

Periodisk kontroll & PPE-inspektion

Vi gör det enkelt för dig och ditt företag att genomföra den årliga kontrollen, allt du behöver göra är att fylla i formuläret här på sidan, eller kontakta oss direkt så löser vi resten!

Vi har utbildade inspektörer som kontrollerar din utrustning oavsett om det är Petzl, Skylotec, Lyon, Checkmate eller något annat märke, i vår PPE-verkstad eller på plats. Vi har också behörighet att inspektera specialutrustning som exempelvis TSL-kit.

- Du måste godkänna cookies för att visa video -

Årlig kontroll av fallskyddsutrustning

Personlig fallskyddsutrustning skall besiktigas av en kompetent person minst var 12:e månad eller enligt intervallet som står i utrustningens bruksanvisning från tillverkaren.

Även PPE som används privat bör kontrolleras varje år men omfattas inte av samma krav. Inspektionen görs för att säkerställa att din och dina medarbetares utrustning ger skydd i enlighet med tillverkarens manual och tilltänkta användningsområde.

PPE kan till exempel innefatta hjälm, sele, rep, slingor, karbiner, och falldämpare, men även större utrustning som vajerblock, tripoder och fasta fallskyddssystem.

Förutom den årliga kontrollen så är den dagliga kontrollen minst lika viktig, om inte viktigare, den räddar många liv årligen. Se alltid till att inspektera och kontrollera din egen eller lånad utrustning innan du påbörjar ditt arbete.

Vill du sköta företagets inspektion själv erbjuder vi den utbildning som krävs. Hos oss kan du också lära dig mer om hur du använder dokumentationssystemet Papertrail.

Vad kostar besiktningen?

Priset baseras på tiden det tar att genomföra inspektionen av fallskyddsutrustningen och timpriset ligger i normalfall på 800 SEK (ex moms).

Prisexempel:
Inspektion av fallskyddskit med hjälm, sele, stödlinor och falldämpare tar ca 1 h = 800 SEK (ex moms)

Kontakta oss för offert.

Behöver du rådgivning innan du bokar er inspektion är du välkommen att boka in ett digitalt möte med en PPE-expert.

Julia
Julia Zackaroff
PPE Coordinator