Periodisk kontroll

Arbete som kräver fallskydd kräver inte bara rätt utbildning och rätt träning. Det kräver också att din och dina medarbetares personliga skyddsutrustning fungerar som den ska. Alla dagar på jobbet. Enligt lag ska företagets PPE-utrustning inspekteras varje år och inspektionen ska dokumenteras. Kravet på årlig PPE-inspektion gäller även för dig som arbetar som bergsguide och omfattar också den personliga skyddsutrustningen som används på till exempel äventyrsbanor, via ferrata med mera.

PPE är en förkortning av Personal Protective Equipment. Den personliga skyddsutrustningen som ska inspekteras är bland annat hjälm, sele, rep, slingor, karbiner och falldämpare.

Hos oss kan du genomföra den årliga inspektionen av personlig skyddsutrustning. Vi arbetar med ett kvalitetssäkrat system och verifierade metoder där alla testresultat dokumenteras och kan följas upp. Vill du sköta företagets inspektion själv erbjuder vi den utbildning som krävs. Hos oss kan du också lära dig mer om hur du använder dokumentationssystemet Papertrail.

Papertrail är ett webbaserat inspektions- och dokumentationssystem för PPE-inspektioner. Med Papertrail kan du hålla reda på alla prylar som inspekterats. Karbiner, selar, hjälmar, ja alla delar i säkerhetsutrusningen kan enkelt återfinnas. Systemet har dessutom en larmfunktion som påminner om när nästa inspektion närmar sig.


C2 360° – En helhetslösning för dig som arbetar på hög höjd