Utökat samarbete med ActSafe

Utbildnings- och säkerhetsföretaget C2 Vertical Safety utökar sitt samarbete med ActSafe och erbjuder nu ActSafes hela sortiment samt grund- och specialutbildningar för att arbeta säkert och effektivt med produkterna.

Användningsområdena är många för ActSafe Power Ascenders lättanvända mobila modeller. Det gör dem till ett bra val vid arbeten på höjd och i trånga utrymmen.

– Vi är specialister på att hitta rätt lösning för våra kunder. Power Ascenders, eller så kallade repmopeder, har funnits länge och är idag ett etablerat och accepterat hjälpmedel. Vi har noterat ett ökat intresse hos våra kunder att arbeta med den här metoden. Med ett utökat samarbete med ActSafe där C2 Vertical Safety är auktoriserad utbildningspartner erbjuder vi nu både en grundutbildning och introducerar metoden i våra övriga utbildningsmoduler för de som vill arbeta med de här produkterna, säger David Crawley, huvudinstruktör C2 Vertical Safety.

ActSafe Power Ascenders är smidiga och portabla med bra batteritid. De olika modellerna kan användas vid i stort sett alla uppdrag på höjd för lyft av utrustning och effektiv industriklättring.

– Att slippa långa ansträngande vertikala transporter och tunga lyft betyder mycket.  Påfrestningen på kroppen minskar rejält. Eftersom man inte blir lika trött kan man arbeta smartare, säkrare och mer ergonomiskt. Även den räddningsplan som krävs vid arbeten på höjd kan göras säkrare med tillgång till Power Ascenders och snabbt omsättas i handling om det krävs.

ActSafes produkter finns att köpa hos C2 Vertical Safety. I januari genomfördes den första utbildningen i C2 Vertical Safetys utbildningsanläggning i Uppsala. Produkterna kommer att introduceras i flera av C2 Vertical Safetys andra utbildningar framöver.

– Vi arbetar med världsledande varumärken. Nu utökar vi vårt erbjudande och tillgodoser våra kunders ökade intresse att arbeta med ytterligare ett världsledande varumärke. Det ser vi fram emot, säger David Crawley, huvudinstruktör C2 Vertical Safety.

Läs mer här hur ActSafe Power Ascenders kan användas vid olika typer av uppdrag.

För mer information om C2 Vertical Safety och ActSafe.