Risk Managemant Online

För några veckor sedan lanserade vi vår första webbaserade utbildning, Risk Management Online. När vi såg att flera av våra kunder fick inställda uppdrag och minskad arbetsbelastning på grund av pandemin kände vi att det var dags för oss att ge tillbaka. Intresset var stort och online-kursen blev fullbokad samma dag som vi lanserade den. En bra mix av företag, branscher och erfarenheter i kombination med ett stort engagemang gav bra diskussioner och frågeställningar. Vi diskuterade även deltagarnas egna utmaningar i grupp. Här berättar Christer Hed, brandman på Räddningstjänsten i Medelpad mer om utmaningarna i sin yrkesroll och vad han tyckte om utbildningen Risk Management Online.

Vilken roll har du på Räddningstjänsten i Medelpad?
Jag jobbar som brandman och instruktör, vilket innebär att utbilda både deltid- och heltidsanställda brandmän inom flera områden som brand, räddning, farliga ämnen, ledning med mera.

Vilka är de största utmaningarna kring arbete på höjd anser du?
De stora utmaningarna med arbete på höjd för min del är att kunna ge de nya deltidsbrandmännen och nya vikarier en så bra grundutbildning som möjligt som vi kan jobba vidare med. Förhoppningen att de blir motiverade och inspirerade av att kunna arbeta på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt på hög höjd. För våra heltidsanställda så arbetar vi för att alla ska känna sig säkra på den utrustning och de metoder vi har, lite ”Back to Basic”, att hålla allting enkelt. Ibland tenderar vi att krångla till det, och därför är det bra att kunna diskutera frågor med en extern part som C2 för att får perspektiv.

Vad tar du med dig från Risk Management-utbildningen?
Det jag tar med mig från Risk Management-utbildningen är att man aldrig kan få för mycket utbildning eller repetition när det gäller riskhantering och riskanalys. Och att när vi identifierar en risk så kan vi koppla på en åtgärd för att minimera eller ta bort risken. Sen tycker jag att era instruktörer är superbra, jag har tidigare gått utbildning med både Erik och David, och nu även med James och har bara gott att säga om dem! De är väldigt kunniga och ger ett professionellt intryck. Det är aldrig några problem att efter en kurs rådfråga eller bolla tankar med dem.

Är du nyfiken på våra kurser? Här hittar du hela vår kurskalender. Passar inte datumen som erbjuds? Hör av dig till oss!