NEW EDITION – La Sportiva uppdaterar två av sina mest populära klätterskor!

I april 2019 fick La Sportivas klätterskor Testarossa och Python ett uppsving till alla högpresterande klättrares förtjusning! Mer komfort och mer aggressivitet för en ny generations klättrare! De nya modellerna har även fått ny infärgning för att minimera risken att skorna färgar av sig på fötterna.

Läs mer om uppdateringarna och spana in La Sportivas egna filmklipp nedan för mer information om vad uppdateringarna innebär för alla klättrare där ute!


Kultskon Testarossa blir högaktuell igen med ny hälkonstruktion!

Klätterskornas Formel 1 bil Testarossa är fortfarande skon för högpresterande klättrare och passar perfekt för brant sportklättring och hårda boulderproblem. Hälen har uppdaterats med ett klibbigt och hållbart gummi som kommer hjälpa dig med dina heel hooks. Dessutom gör den nya hälkonstruktionen att du får ett jämnare och stabilare tryck på hälen.

Skon är byggd på La Sportivas P3 Permanent Power Platform, som gör att skon behåller sin böjda form över tiden. Sulan är klädd med Vibram-gummi som ger otroligt bra grepp och har en form som ger dig mycket god känsla och precision. Mellansulan är konstruerad för att foten och tårna ska hamna i en kraftfull position, extra användbart när det är brant. Den asymmetriska snörningen gör skon otroligt anpassningsbar efter användarens fot.

Och den nya designen är väl om möjligt ännu snyggare? Lyssna på vad La Sportivas Pietro Dal Pra har att säga om uppdateringen nedan:

- Du måste godkänna cookies för att visa video -

Python – vinnarskon genom tiderna blir mer aggressiv och skönare!

Det perfekta valet för inomhusklättring och tävling? Den klassiska klättertofflan Python har kommit i nytt utförande. Förutom ett uppsving rent designmässigt har det gjorts vissa justeringar som påverkar prestandan. Gummit på ovansidan har gjorts om och är ett något tunnare lager än tidigare version och mer flexibelt för fotens rörelser. Även volym och passformen har förändrats och du kommer längre in i skon och får en sko som är både mer aggressiv OCH skönare att ha på sig. Fortfarande lika grym för toe hooks! Men ingen säger det bättre än Pietro Dal Pra. Kolla in klippet här.

- Du måste godkänna cookies för att visa video -