Med inblick i räddningstjänstens vardag

I slutet av september genomfördes Skadeplats som är Räddningstjänstens årliga konferens i Uppsala. Evenemangshuset UKK, Uppsala konsert och kongress och Fyrislunds brandstation tog emot närmare 450 personer från vår svenska Räddningstjänst som under två intensiva höstdagar tog sig an temat erfarenhetsåterföring.

.

Vårt team från C2 Vertical Safety var också på plats i Uppsala och höll en förevisning på UKK´s stora scen där en repräddning iscensattes tillsammans med Uppsala brandförsvar. Konferensdeltagarna kördes sedan ut till en teststation vid Fyrislunds övningstorn för att testa metoder och ny utrustning.

– Väldigt intressanta möten och bra diskussioner. Glädjande att fler får upp ögonen för det viktiga arbetet med säkerhet på höjd och repräddning, sammanfattar Martin Malmberg marknadschef på C2 Safety deltagandet på konferensen. Kul att flera räddningstjänstförbund har en långsiktig plan för hur de skall hålla kompetensen kring arbetsklättring, fortsätter han.

Skadeplats riktar sig till operativ räddningstjänstpersonal som arbetar på skadeplats. Även övrig blåljuspersonal, industribrandkårer, politiker, myndighetspersonal, länsstyrelser etcetera välkomnas att delta.