La Sportiva hjälper dig hitta rätt löpsko till EcoTrail

En vanlig fråga för den som ska springa ett terränglopp är vilken sko som lämpar sig bäst. Det är inte bara den mer aggressiva yttersulan som gör att trailskor lämpar sig bäst utanför asfalten. Här hjälper vi dig förstå skillnaden mellan tre utvalda modeller från La Sportiva som du kan provspringa i samband med EcoTrail.

Förutom den mer aggressiva yttersulan på trailskor är de oftast utrustade med en förstärkning som skyddar tår och naglar från stenar och rötter. Trailskor kan också ha inbyggda damasker som hindrar smågrus och stenar att tränga sig ner i skorna, och oftast är trailskor även mer stabila i konstruktionen.

Något som är svårare är förutse när man ska köpa nya löparskor är hur fötterna mår efter ett längre löppass eller i ny terräng. Därför rekommenderar vi dig som ska springa EcoTrail att delta i de kostnadsfria provlöpningarna som erbjuds. Dels för att du ska känna till banans underlag men också för att du kan passa på att provspringa utvalda trailskor från La Sportiva. Här har vi kort sammanfattat de utvalda skomodellerna och önskar du mer detaljerad fakta hittar du länkar till respektive skomodell längst ned i denna artikel.

Mutant – Mångsidig trailsko för lera och berg

Mutant är en stabil trailsko för alla typer av terräng. Yttersulan är en FriXion XF Ultra Grippy som ger ett effektivt fäste i hal och lerig terräng och brant bergslöpning. Ovandelen har utrustats med snabb snörning som omsluter foten med ett jämt tryck och en integrerad damask som håller snö, sten och smuts borta. Med en höga drop på 10 mm passar den dig som vill ha god komfort och bra stötdämpning vid längre turer.
Mutant är byggda för gränslösa äventyr i alla terränger och branta berg!

Akasha – Trailsko för berg och ultradistanser

Akasha passar dig som gillar att springa riktigt långt i olika terränger! Skon passar perfekt för ultratraillöpning. Med en drop på 6 mm och Cushion Platform™ är detta LaSportivas mest stötdämpande sko. Den har även en bred inre volym och en mjuk ovandel som eliminerar trycket på fötterna. Denna sko har utrustats med yttersulan FriXion XT grippy som mixats med den exklusiva innovationen Trail Rocker™ som är en lösning som främjar den naturliga rörelsen ”yttre hälen – inre tån” när du springer. Akasha är skon som ger ultralöparen skydd, komfort och stötdämpning!

Helios 2.0 – Från dörr till stig

Helios 2.0 är en bekväm och mångsidig sko som tar dig från dörren till stigarna i skogen! Yttersulan har ett lägre mönster för att vara bekväm på både asfalt, grus och stig. Även denna sko har materialet Frixion XT i yttersulan för ett riktigt bra fäste. Mellansulan har fått en avvägd dämpning för att vara mjuk nog för asfalt och grus, samt tillräckligt stum på ojämnare underlag. En integrerad damask gör skon är lätt att dra på och håller smågrus, kvistar och barr utanför. Helios 2.0 passar dig som vill känna frihet och flexibilitet på löppassen!