Det finns inget dåligt väder…

Med rätt utrustning kan till och med en regnig och blöt aktivitet bli njutningsfull. Idag finns en uppsjö av regntåliga kläder och vattentäta väskor av hög kvalitet. Trots det finns en oro hos många att fukt och damm ska tränga in och förstöra elektronisk utrustning som mobiltelefonen eller kamerautrustning.

.

När Nite Ize i våras lanserade RunOff – en helt ny kollektion av damm- och vattentäta väskor i fem olika storlekar – var det många som ville ge sig ut i oväder för att testa produkterna.

– Vi på C2 fullkomligt älskar produkten, den har följt med på många äventyr under sommaren och vi ser många användningsområden för den, både för våra proffs- och sportkunder, berättar Martin Malmberg, Director of Sales and Marketing på C2 Vertical Safety.

 

Väskor med ny innovation

Alla väskorna är utrustade med en genomskinlig yta för att du lättare ska kunna se vad de innehåller. Men den största nyheten är att väskkollektionen har utrustats med Nite Ize´s egen innovation, TRU™ Zip, en hållbar TPU-konstruktion med RF-svetsade sömmar som är en vatten- och dammtät dragkedja med självhäftande förslutning. Detta gör produkten damm- och vattentät enligt IP67.

Vad innebär IP67?

IP-klassningen beskriver hur bra skyddad en produkt är mot fasta partiklar och vatten. IP står för International Protection och följs av två siffror. Den första siffran visar graden av skydd mot fasta partiklar, till exempel sand och damm. Den andra siffran visar graden av skydd mot inträngande vätskor (vatten). Ju högre siffra desto bättre skydd. För fasta partiklar går skalan ifrån 0 till 6 och för vatten går skalan från 0 till 8.

Vad tål väskan då?

RunOff-kollektionen har det högsta skyddet mot fasta partiklar, vilket innebär fullt skydd mot dammpartiklar. En sjua i vattentäthet innebär att den klarar det näst tuffaste testet, att sänkas ner 15-100 cm i vatten i 30 minuter. En åtta, som är den högsta graderingen för vattentäthet, står för tryckvattentätt – och det är väl något vi aldrig skulle vilja se på en väderleksprognos?!

 

Kort sammanfattat: Strunta i väderleksrapporten och ge dig ut och njut! Här nedan hittar du RunOffs hela kollektion tillsammans med några förslag på föremål som ryms i respektive väska.

RunOff Vattentät Plånbok: kort, kontanter, små tillbehör.
RunOff Vattentät Pocket: mobiltelefon, dokument, sladdar.
RunOff Vattentät 3-1-1 påse: bärvätskor (uppfyller TSA-standarder).
RunOff Vattentät Neccesär: hygienartiklar, övriga tillbehör.
RunOff Waterproof Medium Packing Cube: underkläder, gymkläder.
RunOff Waterproof Large Packing Cube: skor, stövlar, kläder och större packning.

 

Se reklamfilmen om RunOff och de olika användningsområden här https://youtu.be/Y8Lue7H2qRk