BUFF Fjällmaraton – tuff utmaning i dramatisk fjällmiljö

Årets tuffaste svenska fjällmaratonlopp avgörs i Bydalsfjällen den 19 augusti. För deltagarna väntar en krävande bana i ett utmanade landskap. Med sin dramatiska natur, stenöknar, klippartier och många krävande höjdmeter påminner Bydalsfjällen mer om Alperna än om svenska fjällen.

– Bydalsfjällen är unika på sitt sätt. Det är ett otroligt vackert fjällområde som passar perfekt för ett vassare och mer utmanande fjällmaraton. 50 kilometersbanan har inte mindre än 2 900 höjdmeter och det är mycket för en sådan kort sträcka. Banan kommer att ta löparna till många fantastiska passager. Bland annat springer man både igenom och längs kanten av den mäktiga ravinen Domskåran, säger Patrik Nordin, banläggare och ansvarig för BUFF® Bydalsfjällen

Ny sponsor för det extrema fjällmaratonloppet i Bydalsfjällen är BUFF®. Mest känd för sina färgglada och mångsidiga buffar som skidåkare, löpare och också många yrkesgrupper som arbetar utomhus i vind och kyla använder. BUFF® distribueras exklusivt i Sverige av C2 Vertical Safety.

Läs mer om eventet i vårt pressrum

BUFF Fjällmaraton hemsida