Hem / Varumärken / LEDX Lights

LEDX Lights

Historien börjar med en vision att bygga den perfekta pannlampan. För att åstadkomma detta valdes bara de mest avancerade materialen och de komponenter som presterade bäst. Det slutade med en kompromisslös lampserie från LEDX Lights som idag är mycket omtyckt av de kunder som inte bara söker hög effekt utan också har de högsta kraven på ett brett och användbart ljus. Vi är stolta över att tillverka dessa handgjorda lampor i Sverige.


Historien om LEDX Lights


LEDX Lights hade sin debut under en stormig och blöt nattorienteringstävling hösten 2009. Med vår bakgrund från orientering visste vi att det inte skulle vara en lätt uppgift att skapa en pannlampa som klarar extrema väderförhållanden.

LEDX Lights grundare och uppfinnare Anders Johansson skapade den första prototypen, som kallas ”Ur-Cobran”. Hans vision var att använda högkvalitativt material och kombinera med avancerad teknik för att skapa en lampa som skulle överträffa allt på den befintliga marknaden och med konkurrensfördel. Bara 6 månader efter den första prototypen stod klar hade produktionen startat och Cobra I släpptes på marknaden.

Timingen var perfekt och orienteringseventet 10-mila stundade när ryktet om LEDX Lights tillförlitlighet och prestanda spreds alltmer. Flera elitorienterare använde LEDX-lamporna under tävlingen och höjde dem till skyarna. Försäljningen började ta fart, vilket gjorde det möjligt att släppa Cobra II under sommaren 2011. Cobra II var en viktig milstolpe för LEDX Lights och hade många av de egenskaper som våra kunder symboliserar med vårt varumärke; en bred och lång ljusbild, låg vikt, god balans och pålitlig.

Uppgraderingarna fortsatte att komma fram till 2014, då vi lanserade en helt ny serie av lampor – Kaa, Mamba samt Cobra och tillsammans med dessa en rad olika tillbehör. Detta blev grunden i ett system av lampor och tillbehör som är kompatibla med varandra. Syftet med systemet var att kunna tillgodose en bredare grupp av användare och deras behov av ljusstarka och tåliga lampor.

Vi kunde inte förutse succén som skulle följa! Idag används våra lampor av många av världens främsta idrottare. Orienterare, enduroförare och MX, längdskidåkare, jägare, skogvaktare är några av de kundgrupper som använder våra produkter.

- Du måste godkänna cookies för att visa video -

58 produkter
58 produkter

Popularitet

Pris

Inga produkter matchade sökningen.