Periodisk kontroll av Power Ascenders

I Uppsala har vi inte bara en av Sveriges största träningsanläggningar. Här har vi även vårt huvudkontor och vår serviceavdelning. Bland annat utför service, reparationer och periodiska kontroller av räddningsutrustning, fallskyddssystem och PPE (personlig skyddsutrustning). Under ett besök på serviceavdelningen tog vi ett snack med C2s inspektör Malin Pernersten som var i full färd med att utföra en periodisk kontroll av en Power Ascender från ActSafe. Behövs en periodisk kontroll av din utrustning? Läs mer och boka en kontroll här.

Hej Malin, berätta mer om vad du arbetar med just nu?

Just nu genomför jag en periodisk kontroll av en ActSafe Power Ascender. Förutom inspektioner utför vi även service och mindre reparationer på alla ActSafes Power Ascenders (ej taktiska).

Hur går kontrollen till?

En Power Ascender ska inspekteras och dokumenteras av en certifierad servicepartner en gång om året. Man skickar helt enkelt in sin Power Ascender till oss, vi genomför inspektionen och dokumenterar den i vårt webbaserade system PaperTrail. Efter inspektionen genomförs en kontroll av själva inspektionen, även denna ska göras av en certifierad inspektör. Är alla kontrollpunkter godkända skickas Power Ascendern tillbaka till kunden inom en vecka. Om Power Ascendern behöver servas eller repareras kontaktar vi kunden med en beräknad tid och ett kostnadsförslag att ta ställning till.

Hur hamnade du på C2 Safety?

Jag har ett ursprung från cirkusvärlden, som lindansös, och har även jobbat som cirkuslärare i många år. I och med detta kommer man osökt in på säkerhet på höjd, besiktningar och att säkra upp. Jag kom i kontakt med C2 för cirka fem år sedan, då jag utförde PPE-inspektioner och besiktningar i deras regi. Med tanke på min bakgrund föll det sig naturligt att även börja undervisa i säkerhet på höjd på C2. Idag håller jag kurser inom GWO, First Aid och Manual handling.

Har du något tips till våra läsare?

Har du en Power Ascender som ska in på service så kan det vara smart att ta ur batteriet när du skickar maskinen. På så sätt blir frakten mindre komplicerat än om du ska deklarera batteriet. Du kan enkelt själv kontrollera batteriets status genom att ladda upp det fullt och sedan testa hur långt, räknat i meter du kan köra med maskinen. Den som har frågor om detta får gärna kontakta mig direkt! För maximal livslängd på batteriet så är det även viktigt att batteriet laddas upp enligt instruktionsmanualen

Läs mer om vårt samarbete med ActSafe här.