C2 och chokladfabriken

Wellco AB är experter på allt inom svetsning och utgår från Stockholm. Wellco är vana att hantera risker av olika slag och säkerhet är högt prioriterat i vardagen. En av medarbetarna, Dennis Jansson har under lång tid varit stationerad på Chokladfabriken i Väsby som behövt återkommande stöd vid underhåll. Det var i samband med ett stort stopp i vintras, vilket krävde svetsning nere i de stora konformade chokladtankarna, som man började kika på reparbete.

-Vi hade bra koll på säkerheten generellt men kände oss osäkra på vad som gällde med klättringen och vilken metod som var bäst. När vi kom i kontakt med C2 fick vi direkt känslan att vi kommit rätt, säger Dennis Jansson, ansvarig på Wellco. C2 var lösningsorienterade och såg aldrig de problem och utmaningar som vi själva hade grubblat över, fortsätter han.

Uppdraget på fabriken innebar svetsning både på insidan och utsidan av ca 12 meter höga konformade chokladbehållare. Vi på C2 tog, i samspråk med kunden, fram en helhetslösning där vi hjälpte till med riskanalys, metodbeskrivning, räddningsplan, utbildning för 4 personer, hyra och köp av utrustning. Dessutom var C2 med och riggade och startade upp projektet första dagen.

-Detta är lite av ett drömjobb för oss. Spännande med chokladfabriken, och här får vi verkligen visa hur vi kan väga in alla delar i vårt 360-erbjudande, berättar James McCracken som är projektledare på C2 Vertical Safety.

Vi tackar Wellco och Chokladfabriken för ett givande och intressant projekt och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete.