WORKSHOP ROPE RESCUE

Vi bjuder in till öppet hus och en exklusiv workshop för räddningstjänst, polis och militär med förevisningar, föredrag och gott om tid för erfarenhetsutbyte och diskussioner med kollegor från hela landet. Nedan hittar du program och innehåll för båda dagarna.

Program och innehåll

Öppet hus – Torsdag 11 november
Öppet hus från klockan 16.00 För de som kan och vill så bjuder vi in till öppet hus dagen innan. C2 Training Center är öppet och finns möjlighet att känna och klämma på nya produkter och diskutera metoder med våra instruktörer. Det kommer serveras enklare mat och dryck så därför behöver du anmäla dig om du vill komma.

Workshop – FREDAG 12 november
Dagens workshop startar klockan 9.30 med kaffe och smörgås, registrering och introduktion av dagens program. Möjlighet till rundvandring i C2 Training Center.

Du kommer få lyssna till militära bergsguiden Torbjörn Ohlén, eller ”Olle” som han till vardags kallas. Olle är officer med 34 år i uniform bakom sig. Han började med klättring i mitten på 80-talet och har varit väl engagerad i Svenska Klätterförbundets utbildningskommitté och säkerhetskommitté. Han har även hunnit genomföra klätterexpeditioner på Baffin Island (Mt Asgard) och i Pakistan (Trango Tower). Olle har sedan tidigt 90-tal varit med och byggt upp Försvarsmaktens firnings-, klätter- och bergsförmåga. Idag är han ansvarig för materialutveckling och utbildning inom klättring på Försvarsmakten.

Arboristen Eric Karlsson, vd på Klätterapan AB kommer diskutera kring tekniken som används dagligen inom arboristyrket, och kommer även berätta mer om hur man bedömer träd och grenar som ankarpunkter. Eric gjorde barndomsdrömmen om trädklättring till verklighet, och driver idag Klätterapan AB i Stockholm. Klätterapan AB har specialiserat sig på avancerad trädfällning i tätbebyggt område. Eric är även aktiv inom Försvarsmakten.

Jimmy Gustavsson, styrkeledare och brandman på Samhällsskydd Mellersta Skaraborg kommer berätta om olika nödsituationer och föra diskussion kring dessa, samt dela med sig av egna erfarenheterfrån räddningssituationer med bland annat häng- och skärmflygare i träd.

Vi bjuder på lunch och eftermiddagsfika.

Workshopen avslutas klockan 16.00.

Övrig information

Avgiften är 495 kr per person.

Boka boende på Arenahotellet

WORKSHOP ROPE RESCUE är en del av C2360° – ett helhetsgrepp om din säkerhet på höjd. Läs mer om C2360° på https://www.c2safety.com/arbete-pa-hog-hojd.

ANMÄLAN

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

1Deltagare
2Fakturauppgifter
  • Deltagare

    Fyll i fullständigt namn och vilka dagar varje deltagare vill delta.