PPE-inspektion & periodisk kontroll

Vi gör det enkelt för dig och ditt företag att genomföra den årliga kontrollen, allt du behöver göra är att maila eller ringa oss, så löser vi resten! Vi har utbildade inspektörer som kontrollerar din utrustning oavsett om det är Petzl, Skylotec, Lyon, Checkmate eller något annat märke, i vår PPE-verkstad eller på plats. Vi har också behörighet att inspektera specialutrustning som exempelvis TSL-kit.

Utrustningen dokumenteras självklart för att allt ska kunna följas upp. Vi använder Papertrail, ett webbaserat inspektions- och dokumentationssystem för PPE-inspektioner. Med Papertrail kan du hålla reda på alla prylar som inspekterats och de kan enkelt återfinnas. Systemet påminner dessutom om när nästa inspektion närmar sig.

Om PPE

Periodisk kontroll av PPE (Personal Protective Equipment), eller PPE-inspektion som det också kallas, är den besiktning av personlig skyddsutrustning för yrkesmässigt och säkert bruk som enligt Arbetsmiljöverket och SIS ska göras varje år. Även PPE som används privat bör kontrolleras varje år men omfattas inte av samma krav. Detta för att säkerställa att din och dina medarbetares utrustning ger skydd i enlighet med tillverkarens manual.

PPE kan till exempel innefatta hjälm, sele, rep, slingor, karbiner, och falldämpare, men även större utrustning som vajerblock, tripoder och fasta fallskyddssystem.

Förutom den årliga kontrollen så är den dagliga kontrollen minst lika viktig, om inte viktigare, den räddar många liv årligen. Se alltid till att inspektera och kontrollera din egen eller lånad utrustning innan du påbörjar ditt arbete.

Om du vill lära dig mer om användning av personlig fallskyddsutrustning, så har vi tillsammans med SIS (Svenska Institutet för Standarder), tillverkare och andra företag i branschen tagit fram ett dokument för vägledning. Du hittar det här.

Boka PPE-inspektion

Boka en periodisk kontroll genom att fylla i formuläret nedan!