Intervju med Dejan Tolomanoski

 Låt oss presentera ett av C2 Vertical Safetys senaste nyförvärv, Dejan Tolomanoski! Med bred erfarenhet inom reparbete och ett brinnande intresse för att branschens utveckling är Dejan ett välkommet förvärv som instruktör hos oss!

 

Hej Dejan, hur hamnade du på C2 Vertical Safety?

Jag har verkat inom Rope Access-branschen i sex år. När jag varit ute på uppdrag har företagsnamnet C2 Vertical Safety ofta kommit på tal. Så när jag kände att det var dags för ett nästa steg i karriären var C2 det självklara valet med tanke på deras ställning inom branschen.

Du har ju tidigare varit verksam inom SPRAT-världen, kan du berätta lite om din första tid på C2 i förhållande till dina tidigare erfarenheter?

Jag märkte direkt att kunskapsnivån är otroligt hög på C2, inte minst hos alla instruktörer. Det är en betydligt högre nivå, och bredd av kunskap och säkerhet här än vad jag var van med sedan tidigare.

Finns det något specifikt som du vill lyfta fram med C2 Vertical Safety?

Jag vill verkligen framhålla mina hjälpsamma och kompetenta kollegor! Till exempel om teorin i en kurs är svår så är de alltid tillgängliga för att förklara på ett pedagogiskt sätt så att alla förstår.

Hur ser den närmsta framtiden ut för dig på C2?

Just nu är jag hjälpinstruktör i GWO- och Telecom-utbildningar. Målet är att bli fulländad GWO-instruktör så att jag kan hålla i egna GWO-utbildningar utifrån C2s standard.


Dejans tre tips för dig som vill inleda din karriär som instruktör:

  1. Ta vara på dina personliga egenskaper

Vill du arbeta som instruktör är det en fördel om du har tålamod och är pedagogiskt lagd. Alla individer är olika och har olika inlärningsprocesser.

2. Var uppmärksam

Det är ditt ansvar som instruktör att alla deltagare är delaktiga i utbildningen och det är viktigt att alla känner sig säkra på det som de lär sig. Se till att ingen står och dagdrömmer istället för att lyssna på dina instruktioner!

3. Lär av de lärda

Gå dubbelt med erfarna instruktörer och ta varje tillfälle att hämta inspiration och ta del av deras kunskaper.