C2 Vertical Sports Team

C2 har ett nära samarbete med några av Sveriges och nordens bästa klättrare, äventyrare och multisport lag. Vi är stolta att få presentera medlemmarna i Team C2! 

Said Belhaj

 

Klättrare i Petzls och La Sportivas internationella World Team

said belhaj, 

Foto: Copyright Terje Aamodt

Said Belhaj, född -81 i Göteborg. Har klättrat sedan början på 90-talet och professionellt sedan början av 00-talet. Var med i svenska landslaget i 10 år med meriter både nationellt samt internationellt. Har ägnat det senast 10 åren åt att mest resa och klättra utomhus. Klättringen har tagit Said till ca 30 länder på 5 kontinenter där han bl a klättrat 9a RP, 8b+ OS samt bouldrat 8B.

Har samarbetat med C2 i nu snart 15 år och vi hoppas på 10 till -minst! 
Said är professionell klättrare och även med i Petzls och La Sportivas internationella team.


Matilda Söderlund

 

NY STJÄRNA PÅ VÄGGEN

matilda-soderlundMatilda Söderlund född 1992 i Stockholm, har klättrat sedan hon var elva år. Det häftigaste med klättring är, enligt Matilda, "-att det finns så många olika formationer och aspekter som hela tiden utmanar det fysiska såväl som det mentala. Det finns hela tiden rum för att utvecklas och nya mål och utmaningar att sträva mot."

Ett år efter studenten kan Matilda ägna sig åt fler resor och större klätterutmaningar. Under våren 2012 har färden gått till bla Suriana i Spanien och Frankejura, Tyskland. På dessa resor har Matilda hunnit med att göra en 8c, flashat två stycken 8b+ och onsightat tre stycken 8b+.  I VM i Paris hösten 2012 tog Matilda sjätteplatsen framför en publik om 9000 personer. 

Matilda Söderlund blogg


FJS Adventure Racing

 

Ett av världens bästa multisportlag

fjs lagbild vm2008FJS Adventure Racing grundlades år 2000 av reservofficerare på Armens Fallskärmsjägarskola i Karlsborg. Lagets styrka är idag lagdynamiken och arvet från FJS som tillåter effektivitet och struktur. Lagarbetet ger FJS möjlighet att konkurrera internationellt och etablera sig bland topp-tio. ”Vi slår lag som på papperet är bättre!”

 C2 sponsrar med klätterutrustning och pannlampor från Petzl.

 FJS har skördat framgångar i tävlingar som Explore Sweden, The Raid World Cup, Racing World Championship (ARWC), Svenska Cupen, Swedish Adventure, Arctic Circle Traverse, Fjällräven Extreme Marathon 70, X-Tiveden, Raid Uppsala, SWAR.

FJS består av Daniel Hansson, Kristin Larsson, Emil Dahlqvist och Johan Hasselmark.
2012 placerade sig FJS på 7:e plats i VM i multisport i Frankrike.
Följ laget på:


Johan Luhr

 

Ikon inom svensk klättring

johan lhurUnder mer än 30 år av sitt liv har Johan klättrat flitigt, ja antagligen mer flitigt än någon annan klättrare i Sverige. Han har satt upp långt fler än 1 000 nya leder på klippor runt om i Sverige och världen. Med fler 8a än någon annan svensk klättrare tillhör han eliten bland Sveriges bästa klättrare. Johan Luhr är en legend inom svensk klättring och räknas som en av Sveriges pionjärer inom klippklättring och sportklättring.


THULE ADVENTURE TEAM

 

GruppbildteamthuleThule Adventure Team grundades 2009 av Martin Flinta som efter 4 raka segrar i Åre Extreme Challenge tröttnat på att bara tävla själv i solo multisport tävlingar. Martin fick efter några års hårt arbete tag i Thule som nappade på hans dröm. Drömmen fanns att försöka bygga världens bästa multisport lag. Redan första året vann laget solo VM (Coast to coast) i både dam och herrklassen men lyckades bara få till andra plats som lag i tävlingar de deltog i. För att få laget komplett behövdes framför allt en riktigt bra navigatör. Till 2011 års säsong hade de gjort några nyförvärv och med mångsidigt starka navigatören Per Vestling, så var laget komplett.  

Redan i Mars det året vann Thule Adventure team sin första AR World Series tävling, sedan fortsatte året med stora segrar i Tyskland, Frankrike och USA, dessutom segrar i SM och svenska cupen. Årets avslutades med vinst i VM i multisport(Adventure Racing) som första svenska lag någonsin. 2012 fortsatte framångarna med segrar i Kina, USA och Tyskland, för att avslutas med en andra plats på VM och bara två veckor senare en andra plats i lika prestigefyllda etapptävlingen Wulong Quest i Kina.


OSKAR SVÄRD

OskarSvardPetzlUltra200Oskar Svärd har de senaste åren varit Sveriges bäste långloppsåkare på skidor. Vägen till framgångarna började hemma på elljusspåret i Tvärred en dryg mil söder om Ulricehamn i Västergötland. Här tog Oskar sina första stavtag och började också träna i Tvärreds IF:s regi.

Med tre segrar i Vasaloppet har han skrivit in sig i historieböckerna för alltid. Han blev också den förste segraren i Kinesiska Vasaloppet 2003. Han har tre gånger vunnit Jizerska Padesatka i Tjeckien. 2010 vann han det italienska långloppet Marcialonga och 2011 stod han som segrare i det finska långloppet Finladia Hiitho. Oskar har varit på pallen i de stora klassiska långloppen, Tartu Ski Marathon i Estland och König Ludwig Lauf i Tyskland.

Läs mer om Oskar Svärd


Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor

 

FÖR ÖSTERSJÖNS BÄSTA

bblaringljus-1mindreInitiativet Hållbara Hav verkar för ett friskare Östersjön och initiativets viktigaste ambassadör för Östersjöregionen är briggen Tre Kronor af Stockholm, ett unikt 46 meter långt fartyg från 2008 byggt enligt förlaga från 1850-talet. C2 Vertical Safety är samarbetspartner och bidrar bland annat med utbildning för ett säkert arbete i de höga masterna ombord på segelfartyget.

Initiativet Hållbara Hav påbörjades i september 2011 och är ett gränsöverskridande och tvärvetenskapligt samarbete mellan kommersiella aktörer, ideella organisationer, forskarvärlden och offentlig sektor. Medverkande i Initiativet är för närvarande förutom C2 Vertical Safety bland andra det svenska Hovet, TeliaSonera, WWF, Stiftelsen Håll Sverige Rent, MSC, Baltic Sea Action Group, Miljödepartementet, och Stockholms Universitet.

Läs mer om Hållbara Hav
Läs mer om Briggen Tre Kronor


Kontakt Press Support