onsdag, 02 juli 2014 14:18

GLAD SOMMAR!

140702 litenVi önskar Glad Sommar och ser fram emot att ses på några av sommarens mässor och utmanade aktiviteter där vi dyker upp tillsammans med Petzl, BUFF och La Sportiva.

Vi vill också passa på att önska dig lycka till på sommarens alla små och stora utflykter och äventyr på klätterklippan och på fjället, i kanoten, i hängmattan, nere i svala grottor, på hästryggen, i båten och bakom fiskespöt! 

Glad sommar!


 

Inofficiella VM i reparbete Petzl RopeTrip avgjordes i helgen här i C2 Training Center med final på Uppsala Slott. Ett 40-tal lag deltog från mer än 20 länder. I finalen möttes två ryska lag, Alpex och Evpator. Snabbast att lösa finaluppgiften på slottet som var en räddningsinsats på hög höjd var Alpex som tog hem titeln. Grattis Alpex och tack alla härliga deltagare, instruktörer, funktionärer, riggare, grillkungar, öl-tillverkare och Petzl för fantastiska dagar!

Så här såg det ut timmarna innan vi körde igång ( video 6 min)

 


Slottet litenOm några veckor samlas reparbetare från mer än 20 länder i Uppsala för att mäta krafterna mot varandra och dela med sig av erfarenhet och arbetsmetoder i Petzl RopeTrip. C2 Vertical Safety är i år värd för eventet. Tävlingarna genomförs på C2 Training Center den 29-31 maj med spektakulär final på Uppsala Slott 21.00 den 31 maj.

Läs mer om Petzl RopeTrip här!


fredag, 25 april 2014 11:15

Het klätterhöst!

PETZLROCTRIPNu presenterar vi höstens stora klätterevent - Petzl RocTrip. Häng med till fantastiska klätterställen några veckor i höst. Läs mer om Petzl RocTrip här och se bilder och filmer.


torsdag, 10 april 2014 12:29

Många mil i sköna skor

Bushido

Den nya trialskon som La Sportiva presenterar är snygg och ovanligt skön. Skon sitter tajt utan att klämma eller irritera och är lätt och skön att springa i på långa och tuffa löp-pass. Skons snörning är innovativ och bidrar till bra passform. Smart design och materialval gör skon slitstark och komfortabel. Finns i både dam och herrmodell.

Se kort video som presenterar skon.


torsdag, 03 april 2014 10:01

Nya glidlås från Petzl

Petzl Asap glidlås litenPetzl uppdaterar designen på sitt nya glidlås ASAP och presenterar en helt ny version - ASAP LOCK. Båda glidlåsen är utvecklade för användning på säkerhetsrep/back-up rep och stoppar ett fall, glidning eller okontrollerad nedfart. Se ASAP och ASAP LOCK vid använding – film 3,44 minuter.


tisdag, 18 mars 2014 15:14

BESÖK OSS PÅ INKÖPSDAGAR ÅRE 2014

Inkopsdagar areDen 24-27 mars är det Inköpsdagar Åre 2014 som gäller. Kom förbi och ta en titt på nästa vinters spännande produkter. Öppettiderna är måndag till onsdag klockan 8.00 till 20.00 och torsdag 8.00 till 12.00. Plats Holiday Club Åre.

Välkommen!


tisdag, 11 mars 2014 15:53

ÖPPET HUS Reparbetsdag 4 april

Rope Trip BildFunderar du på att bilda ett lag och anmäla dig till Petzl RopeTrip i slutet av maj? Vi laddar med upptakt och träningar på ”RopeTrip Arenan” den 4 april. Ta chansen att komma hit över dagen, testa vår anläggning och svetsa samman laget. Mer information och inbjudan kommer, men vill du redan nu anmäla ditt intresse  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så hör vi av oss med mer information om ÖPPET HUS på C2 Training Centre den 4 april.

 


 


ATOMX 3202Behöver du köpa nya fallskyddsblock? Ta en titt på ATOM-X. ATOM-X är ett nytt litet och väldigt lätt fallskyddsblock designat av Checkmate. Låser fort och ger liten belastning vid ett eventuellt fall. Kan fästas direkt på användaren eller sättas fast på annan plats. Perfekt för alla som arbetar på höjd, ställningsbyggare, vid arbeten på tak, i mast eller inom industrin.

Läs mer om materialval och egenskaper ATOM-X från Checkmate här.

Finns i lager för beställning och omgående leverans.


onsdag, 26 februari 2014 11:43

Abisko Ice Climbing Festival

Förra årets succé är tillbaka. Den 27 februari – 2 mars är det isklättring som gäller i isfallen runt Abisko.

Häng med och träffa entusiaster och nybörjare, testa nyheter och lyssna på spännande föreläsningar, se de senaste klätterfilmerna och lär känna klättrare från olika länder.

 

För mer information och anmälan.

 

 


Sida 1 av 8
Kontakt Press Support