måndag, 05 oktober 2015 16:22

Lavinsäkerhet på schemat

Pure-Lyngen-2Praktisk och teoretisk lavinsäkerhet är temat när medarbetare från 20 särskilt inbjudna butiker samlas för en utbildningshelg innan vintersäsongen drar igång på allvar. Fyra av Sveriges lavinexperter föreläser under utbildningen som också omfattar praktiska övningar och tester av utrustning. Initiativtagare och arrangörer är Klingheim och 24 Hour Meals tillsammans med oss på C2 Vertical Safety. Utbildningen genomförs nu i helgen den 9-10 oktober och platsen är jämtländska Svenstavik.

Foto: Fredrik Schenholm


söndag, 27 september 2015 17:53

Ny snygg utsida och uppgraderad insida

E93HOU-TIKKA LowResPetzl uppdaterar sina små kompakta pannlampor. Mer ljus, kraftigare boost-läge och smartare av/på knapp är några av nyheterna. Med de här lamporna är höstmörkret inte längre någon begränsning. Lamporna ger mörkerseende på små och stora äventyr, på löp- och skidturer och sena kvällspromenader. Alla lamporna i Tikka-serien hittar du här.


måndag, 21 september 2015 10:00

Se och synas på jakten

 Q4A9979För dig som ska med på älgjakten eller har kunder som behöver ny lampa finns flera ljusstarka Petzl-lampor att välja mellan. Petzl Ultra Vario, Petzl Ultra Rush och Petzl Nao är några favoriter. Bra att ha på jakten är också en BUFF® - i signalfärg eller kamouflagemönster - som ger extra värme. Läs mer om Petzls lampor och rundhalsade buffar.


tisdag, 15 september 2015 11:56

Pannlampa blir cykellampa

DSC 0201Här ser du två av Petzls tuffaste lampor. Petzl Ultra Rush och Petzl Ultra Vario. Vi testar båda samtidigt för att se vad de går för. Här har vi fäst en på hjälmen och en direkt på styret med de särskilda hållare som finns för lamporna. Fungerar perfekt som cykellampor också. Vilket ljus! Läs mer om Petzl Ultra Rush och Petzl Ultra Vario här.


måndag, 07 september 2015 13:02

Utvärdering utbildning GWO

Wind Power GWO

En 5-dagars utbildning som genomförs enligt internationell GWO-standard. Hos oss ingår alla fyra basmodulerna Work at Heights, First Aid, Fire Awareness och Manual Handling i utbildningen. Det innebär att kursdeltagarna efter genomförd och godkänd utbildning får ett internationellt certifikat och är klara för arbeten i vindkraftverk enligt GWO- standard. Utbildningen genomförs på C2 Training Center i Uppsala.

Utvärdering NKI GWO 31 augusti - 4 september 2015

Total snitt för kursen = 10 (max 10)

Bra jobbat alla kursdeltagare, vi ses på GWO Refresher inom 2 år.


måndag, 07 september 2015 12:02

Premiärdags för BUFF® Mössa

IMG 8608De användbara och sköna rundhalsade buffarna - Original BUFF® - får nu fint sällskap av BUFF® Mössa. Lanseringen sker i mer än 70 länder där Original BUFF® redan gjort sig kända för sina sköna buffar. Premiärkollektionen omfattar mössor i två olika segment - Lifestyle och Performance. Liksom de populära buffarna, Original BUFF®, finns mössorna i flera olika modeller och kvalitet. Från smidiga och tunna mössor i microfiber till mössor i skyddande vindtäta material och värmande modeller i fleece och merinoull. Se hela kollektionen här.


torsdag, 03 september 2015 10:23

Östersjön berör

1 IHH15Initiativet Hållbara Hav ordnar varje år ett seminarium om Östersjön. För några dagar sen var det dags igen och frågan till forskarna var åt vilket håll utvecklingen pekar för Östersjön inom en rad områden som fiske, övergödning, fågelliv och kemikalier. Som partner till Initiativet Hållbara Hav var vi på plats för att lära oss mer. Är du också intresserad av Östersjön kan du se hela seminariet på SVT Forum. Redan nu finns ett filmklipp med Kronprinsessan Viktoria som besöker Initiativet Hållbara Havs utställning ”Etta med kök. Läs mer och se film-klippet här.


onsdag, 02 september 2015 14:10

Utvärdering utbildning GWO

Wind Power GWO

En 5-dagars utbildning som genomförs enligt internationell GWO-standard. Hos oss ingår alla fyra basmodulerna Work at Heights, First Aid, Fire Awareness och Manual Handling i utbildningen. Det innebär att kursdeltagarna efter genomförd och godkänd utbildning får ett internationellt certifikat och är klara för arbeten i vindkraftverk enligt GWO- standard. Utbildningen genomförs på C2 Training Center i Uppsala.

Utvärdering NKI GWO 24-28/8 2015

Total snitt för kursen = 8,6 (max 10)

Bra jobbat alla kursdeltagare, vi ses på GWO Refresher inom 2 år.


måndag, 24 augusti 2015 15:09

Fasta system i Tele2 Arena

C2 Tele 2 Arena 2015 117Tele2 Arena är ett exempel där fasta system gör reparbetet enklare, smartare och snabbare. Systemet är installerat för att underlätta och maximera säkerheten - både för arenans egna riggare och riggare som tillfälligt arbetar där vid olika event. Genomför du frekventa inspektioner, uppdrag eller underhållsarbeten på byggnad kan fasta system vara ett bra alternativ. Hör av dig så berättar vi mer om fasta system och C2 360° som är vår helhetslösning för dig som arbetar på höjd! Mejla oss på info@c2safety eller slå en signal 018-67 79 90.


torsdag, 20 augusti 2015 12:25

Lampbyte med stil

IMG 5965 2Lär dig byta lampor med stil! Här är det C2:s James som byter ut armaturen som löper längs de knallröda rulltrapporna - från gatuplan hela vägen upp till översta våningen - i Uppsala Konsert & Kongress, UKK. Höstens kurser för dig som tar repet till jobbet hittar du här.


Sida 1 av 14
Kontakt Press Support