tisdag, 26 maj 2015 10:03

Superlätt och säker

6 st AliensStefan Roaches smallUpplev känslan att klättra med en superlätt hjälm. Petzl Sirocco väger bara 165 gram! Materialet är expanderande polypropylene – ett slagtåligt plastmaterial som är anpassningsbart och formar sig efter ditt huvud. Se video om Petzl Sirocco.


måndag, 18 maj 2015 17:04

Liten smart proffslampa

E93HN-Tikka-focus-1 LowResKompakt och lätt. Petzl Tikka PRO är en liten smart lampa för professionella användare. Lampan väger bara 85 gram och har en tight och kompakt form som gör att lampan är lätt att stoppa ner i fickan när den inte behövs. Perfekt val när man då och då behöver extra ljus och vill ha en pålitlig lampa som inte väger så mycket. Två ljuslägen. Läs mer om den tuffa lampan från Petzl.


tisdag, 12 maj 2015 17:13

C2 stöder Initiativet Hållbara Hav

briggen orn 132012 påbörjade vi ett samarbete med Initiativt Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor som seglar som Initiativets ambassadör. Det har varit spännande och lärorikt. Nu förlänger vi samarbetet och stöder arbetet för ett friskare Östersjön också under de kommande tre åren. Vi ser fram emot ett fortsatt partnerskap och att få bidra till att besättning och gäster ombord seglar briggen Tre Kronor under säkraste former. Läs mer om Initiativet Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor.


måndag, 20 april 2015 10:02

Mot Makalu 8463 möh

IMG 3839Makalu är världens femte högsta berg och målet för ultralöparen och BUFF@ ambassadören Núria Picas och klättraren Ferran Latorre. Efter första stopp i Kathmandu är man nu på väg upp mot basecamp. Innan avfärd från Kathmandu hann man med ett efterlängtat möte med Lakpa Sherpani, den första kvinnan i Nepal som nått Everest topp sju gånger. Imponerande och med all säkerhet - en källa för goda råd och erfarenhet. Se film från första stopp i Kathamandu #buffmakalu


fredag, 10 april 2015 09:55

Workshop Rope Rescue 21 maj 2015

WS RRWorkshop Rope Rescue vänder sig till dig som arbetar inom Räddningstjänst, Brandförsvar och inom industrin. Under en heldag får du ta del av erfarenhet från kollegor vid Räddningstjänsten i Höganäs och Södertörn som framgångsrikt utarbetat arbetsmodeller, utbildning och övningsmetodik för räddningsinsatser på höjd.

Workshop Rope Rescue arrangeras av C2 Vertical Safety och genomförs i Uppsala i vår utbildningsanläggning C2 Training Center.

Under Workshop Rope Rescue får du även en aktuell genomgång av Enercon och de utmaningar som svensk vindkraft står inför vad gäller bland annat säkerhet och arbetsrutiner räddning. Du kommer också att få veta mer om en ny arbetsmetodik för dokumentation och genomförande av inspektion av personlig skyddsutrustning – PPE. Workshoppen avslutas i vår utbildningshall på C2 Training Center med en autentisk räddningsövning som vi kommer att diskutera och analysera – ”Best practice”.

 Välkommen!

WORSKHOPPEN ÄR FULLBOKAD OCH VI KAN TYVÄRR INTE TA EMOT FLER ANMÄLNINGAR!


måndag, 06 april 2015 15:07

Said i ny roadmovie

Buff1C2 har ett nära samarbete med några av Sveriges och Nordens bästa klättrare, äventyrare och multisportlag. Klättraren Said Belhaj som under många år tävlade i svenska landslaget med meriter både nationellt och internationellt är en av dem. Nu är han aktuell i filmprojektet "Following the red dots" som kommer att blir en roadmovie med musik och klättring genom Europa. Resan och inspelningen av filmen har precis börjat. Här Said in action i franska Fontainebleau. Läs mer om C2 Vertical Sports Team.


måndag, 30 mars 2015 15:10

BUFF® huvudsponsor i stor fisketävling

Laxfiske mars3Den 11-12 april genomförs Öppna Svenska Mästerskapen i Laxfiske för första gången. Tävlingen genomförs i vattnen utanför Simrishamn som erbjuder ett av de allra bästa fiskevattnen för laxfiske med båt. BUFF® är huvudsponsor för tävlingen som beräknas locka upp mot ett 90-tal båtar med 4-6 personer i varje fiskelag. C2 finns med i en de tävlande båtarna och skänker prispengarna till Initiativet Hållbara Hav om fiskelyckan visar sig räcka hela vägen till prispallen.


onsdag, 25 mars 2015 14:02

Är du redo?

eolienne-1920x1200C2 Wind Power GWO är en 5-dagars utbildning som vi genomför enligt internationell GWO-standard. Hos oss ingår alla fyra basmodulerna i utbildningen. Det innebär att du efter genomförd och godkänd utbildning får ett internationellt certifikat och är klar för arbeten i vindkraftverk enligt GWO-standard. Intresserad? Nästa kurstillfälle är den 13 - 17 april. Läs mer om C2 Wind Power GWO och anmäl dig och ditt team redan idag eller senast den 30 mars.


söndag, 15 mars 2015 18:49

Ta repet till jobbet

20150204 135228Den här bilden fick vi för några dagar sedan från Björn Sterner, Australian Bygg som gick C2 Rope Access i januari. Bilden är tagen vid ett jobb i Norge där uppdraget var att bygga en 120 meter hög mast för vindmätning. Reparbete är ofta ett bra val för arbete på höjd. Du kommer snabbt på plats, kommer åt svåråtkomliga utrymmen och kan arbeta effektivt och säkert. Och precis som andra arbetsmetoder kräver reparbete kunskap. Vill du lära dig mer? Den 27-29 april är nästa datum för kursen C2 Rope Access. Läs mer om kursen och våra övriga utbildningar på höjd här.


söndag, 08 mars 2015 17:16

Maximal frihet!

Trygg Pannlampa Miranda 89Spring när det passar dig bäst! Även om vi går mot ljusare tider behövs en pannlampa för fartfyllda turer nattetid, sena kvällar och tidigt på morgonen. Vi lät ett gäng entusiaster testa Petzl Nao. I slutet av förra året påbörjade vi ett samarbete med Team Nordic Trail som samlar springsugna i löpargrupper och arrangerar löparresor. Och det blev en fullträff. Testa du med! Vill du springa i grupp? Kolla närmaste gäng här.


Sida 1 av 12
Kontakt Press Support