JanjaEMLead2015Den 28 november klockan 20.00 är det dags för inbjudningstävlingen La Sportiva Legends Only 2015. För femte året i rad möts världens bästa klättrare i Klättercentret Telefonplan. I år är det världens absolut bästa kvinnliga bouldrare som drabbar samman. Fem damer i världseliten är inbjudna och alla fem kommer till start. Startfältet är unikt med regerande mästare, världscupsegrare och extremt framgångsrika rookies som spås en lysande framtid. Tävlingsformatet skiljer sig från världscupen. Under ett par timmar dagarna innan själva tävlingen får klättrarna träna på problemen. Ett tävlingsformat som gör att klättringen blir betydligt svårare och mer spektakulär. Läs mer om La Sportiva Legends Only 2015.

 

 


måndag, 23 november 2015 11:51

Bättre koll med Papertrail
. Testa nu!

IMG 9140Papertrail är ett webbaserat inspektions- och dokumentationssystem för dig som ansvarar för din egen eller företagets årliga PPE-kontroller. Med Papertrail kan du hålla reda på alla prylar som inspekterats. Karbiner, selar, hjälmar, ja alla delar i säkerhetsutrusningen kan enkelt återfinnas. Systemet har dessutom en larmfunktion som påminner när nästa inspektion närmar sig. Läs mer och sätt upp ett testkonto nu så du får se hur det fungerar. Det kostar ingenting och du förbinder dig heller inte för någonting. Vill du veta mer kontakta oss gärna. Mer information hittar du även här på Papertrails hemsida.


söndag, 15 november 2015 20:29

Sneak peek nya selar från Petzl

ad-shot VOLTOm några månader är det premiär för Petzls nya selar VOLT och VOLT WIND. Namnet på selarna skvallrar om att det handlar om nyheter för dig som jobbar inom kraftindustrin. VOLT Wind har dessutom flera extra finesser för dig som jobbar som vindkrafttekniker. Intresserad? Ta en smygtitt redan nu - se en kort film om de nya selarna här!


måndag, 09 november 2015 16:02

Utvärdering utbildning GWO

Wind Power GWO

En 5-dagars utbildning som genomförs enligt internationell GWO-standard. Hos oss ingår alla fyra basmodulerna Work at Heights, First Aid, Fire Awareness och Manual Handling i utbildningen. Det innebär att kursdeltagarna efter genomförd och godkänd utbildning får ett internationellt certifikat och är klara för arbeten i vindkraftverk enligt GWO- standard. Utbildningen genomförs på C2 Training Center i Uppsala.

Utvärdering NKI GWO 2 - 6 november 2015

Total snitt för kursen = 10 (max 10)

Bra jobbat alla kursdeltagare, vi ses på GWO Refresher inom 2 år.


tisdag, 03 november 2015 08:37

Redo för äventyr i mörker

12181064 10153584050350907 1521928986 oMed en pannlampa behöver du inte bry dig om att dagarna blir kortare. Petzls pannlampor finns i flera olika modeller och design. Bara att välja lampa som ger dig ljuset du behöver och som du kan lita på. Petzls lampor hittar du hos sport- och outdoorbutikerna runt om i landet och här kan du se hela sortimentet.


måndag, 26 oktober 2015 11:24

Happy Halloween!

 MG 3375 1Världens största och snyggaste pumpa och ett av förra årets höjdarjobb! Så här snygg var Globen för precis ett år sedan. Efter en lång dags intensivt arbete kunde vi nöjt konstatera att det var en av de maffigaste pumporna vi sett! Och gjort! Happy Halloween alla! 


tisdag, 20 oktober 2015 11:47

Pixadapt - nytt hjälmfäste

E78005-PIXADAPT-focus-2 5287Pixadapt heter det nya självhäftande hjälmfästet för alla fyra lamporna i PIXA-serien. Pixadapt passar alla hjälmar, är enkelt att sätta fast och ett bra val för dig som arbetar med både lampa och visir. Lampan är lätt att sätta på plats i fästet och att justera för att få rätt vinkel och bästa ljus. Fästet väger bara 20 gram. Läs mer om Petzl Pixadapt här.

 


måndag, 12 oktober 2015 20:50

Mössa på

BUFF Har Knitted polatrec fleece kopiaHösten är här på allvar och det är dags att leta fram mössa och vantar. Så här ser en av alla de nya sköna mössorna ut i höstens premiärkollektion från BUFF®. Hela sortimentet som omfattar två olika segment - Lifestyle och Performance hittar du här.


måndag, 05 oktober 2015 16:22

Lavinsäkerhet på schemat

Pure-Lyngen-2Praktisk och teoretisk lavinsäkerhet är temat när medarbetare från 20 särskilt inbjudna butiker samlas för en utbildningshelg innan vintersäsongen drar igång på allvar. Fyra av Sveriges lavinexperter föreläser under utbildningen som också omfattar praktiska övningar och tester av utrustning. Initiativtagare och arrangörer är Klingheim och 24 Hour Meals tillsammans med oss på C2 Vertical Safety. Utbildningen genomförs nu i helgen den 9-10 oktober och platsen är jämtländska Svenstavik.

Foto: Fredrik Schenholm


söndag, 27 september 2015 17:53

Ny snygg utsida och uppgraderad insida

E93HOU-TIKKA LowResPetzl uppdaterar sina små kompakta pannlampor. Mer ljus, kraftigare boost-läge och smartare av/på knapp är några av nyheterna. Med de här lamporna är höstmörkret inte längre någon begränsning. Lamporna ger mörkerseende på små och stora äventyr, på löp- och skidturer och sena kvällspromenader. Alla lamporna i Tikka-serien hittar du här.


Sida 1 av 14
Kontakt Press Support