torsdag, 23 april 2015 11:16

Utvärdering utbildning GWO

Utvärdering NKI GWO 13-17/4 2015

Totalt snitt för kursen = 8,9 (max 10)


måndag, 20 april 2015 10:02

Mot Makalu 8463 möh

IMG 3839Makalu är världens femte högsta berg och målet för ultralöparen och BUFF@ ambassadören Núria Picas och klättraren Ferran Latorre. Efter första stopp i Kathmandu är man nu på väg upp mot basecamp. Innan avfärd från Kathmandu hann man med ett efterlängtat möte med Lakpa Sherpani, den första kvinnan i Nepal som nått Everest topp sju gånger. Imponerande och med all säkerhet - en källa för goda råd och erfarenhet. Se film från första stopp i Kathamandu #buffmakalu


fredag, 10 april 2015 09:55

Workshop Rope Rescue 21 maj 2015

WS RRWorkshop Rope Rescue vänder sig till dig som arbetar inom Räddningstjänst, Brandförsvar och inom industrin. Under en heldag får du ta del av erfarenhet från kollegor vid Räddningstjänsten i Höganäs och Södertörn som framgångsrikt utarbetat arbetsmodeller, utbildning och övningsmetodik för räddningsinsatser på höjd.

Workshop Rope Rescue arrangeras av C2 Vertical Safety och genomförs i Uppsala i vår utbildningsanläggning C2 Training Center.

Under Workshop Rope Rescue får du även en aktuell genomgång av Enercon och de utmaningar som svensk vindkraft står inför vad gäller bland annat säkerhet och arbetsrutiner räddning. Du kommer också att få veta mer om en ny arbetsmetodik för dokumentation och genomförande av inspektion av personlig skyddsutrustning – PPE. Workshoppen avslutas i vår utbildningshall på C2 Training Center med en autentisk räddningsövning som vi kommer att diskutera och analysera – ”Best practice”.

 Välkommen!


måndag, 06 april 2015 15:07

Said i ny roadmovie

Buff1C2 har ett nära samarbete med några av Sveriges och Nordens bästa klättrare, äventyrare och multisportlag. Klättraren Said Belhaj som under många år tävlade i svenska landslaget med meriter både nationellt och internationellt är en av dem. Nu är han aktuell i filmprojektet "Following the red dots" som kommer att blir en roadmovie med musik och klättring genom Europa. Resan och inspelningen av filmen har precis börjat. Här Said in action i franska Fontainebleau. Läs mer om C2 Vertical Sports Team.


måndag, 30 mars 2015 15:10

BUFF® huvudsponsor i stor fisketävling

Laxfiske mars3Den 11-12 april genomförs Öppna Svenska Mästerskapen i Laxfiske för första gången. Tävlingen genomförs i vattnen utanför Simrishamn som erbjuder ett av de allra bästa fiskevattnen för laxfiske med båt. BUFF® är huvudsponsor för tävlingen som beräknas locka upp mot ett 90-tal båtar med 4-6 personer i varje fiskelag. C2 finns med i en de tävlande båtarna och skänker prispengarna till Initiativet Hållbara Hav om fiskelyckan visar sig räcka hela vägen till prispallen.


onsdag, 25 mars 2015 14:02

Är du redo?

eolienne-1920x1200C2 Wind Power GWO är en 5-dagars utbildning som vi genomför enligt internationell GWO-standard. Hos oss ingår alla fyra basmodulerna i utbildningen. Det innebär att du efter genomförd och godkänd utbildning får ett internationellt certifikat och är klar för arbeten i vindkraftverk enligt GWO-standard. Intresserad? Nästa kurstillfälle är den 13 - 17 april. Läs mer om C2 Wind Power GWO och anmäl dig och ditt team redan idag eller senast den 30 mars.


söndag, 15 mars 2015 18:49

Ta repet till jobbet

20150204 135228Den här bilden fick vi för några dagar sedan från Björn Sterner, Australian Bygg som gick C2 Rope Access i januari. Bilden är tagen vid ett jobb i Norge där uppdraget var att bygga en 120 meter hög mast för vindmätning. Reparbete är ofta ett bra val för arbete på höjd. Du kommer snabbt på plats, kommer åt svåråtkomliga utrymmen och kan arbeta effektivt och säkert. Och precis som andra arbetsmetoder kräver reparbete kunskap. Vill du lära dig mer? Den 27-29 april är nästa datum för kursen C2 Rope Access. Läs mer om kursen och våra övriga utbildningar på höjd här.


söndag, 08 mars 2015 17:16

Maximal frihet!

Trygg Pannlampa Miranda 89Spring när det passar dig bäst! Även om vi går mot ljusare tider behövs en pannlampa för fartfyllda turer nattetid, sena kvällar och tidigt på morgonen. Vi lät ett gäng entusiaster testa Petzl Nao. I slutet av förra året påbörjade vi ett samarbete med Team Nordic Trail som samlar springsugna i löpargrupper och arrangerar löparresor. Och det blev en fullträff. Testa du med! Vill du springa i grupp? Kolla närmaste gäng här.


måndag, 02 mars 2015 19:28

Vår i luften och spring i benen

Bushidosnow canyonsmallHåll med om att det är en skön känsla att snöra på sig skorna och ge sig iväg. La Sportiva Bushido är ett perfekt val för den som väljer tuffa skogsstigar, ojämna grusvägar och alpina miljöer. Oväntat skön att ha på sig, sitter tajt på foten och är följsam i löpsteget. Se filmen om La Sportiva Bushido här.


måndag, 23 februari 2015 10:39

Vilken kurs passar dig bäst?

David-Franck Ordinateurs 1920x1080Oavsett vilka arbetsuppgifter som du och dina medarbetare utför på höjd är vår ambition att erbjuda ny kunskap och repetitionstillfällen för att befästa den kunskap som du redan har. Här hittar du vårt kursprogram för hela 2015. Våra utbildningar genomförs inomhus på C2 Training Center. Läs mer om vårt utbildningscenter här! Välkommen!


Sida 1 av 12
Kontakt Press Support